Diyarbakır’da ilk ders hüzün! Narin okuluna gidemedi, arkadaşları ilk derse buruk başladı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine 19 gün sonra ulaşılmıştı.

Kayıp Narin'in kaybolmasının ertesi günü arama çalışmaları için köye giden Jandarma ekiplerinin yanı sıra birçok kamu kurum ve kuruluşları da mahalle halkına destek olmak için sahaya indi.

GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN

Aile Bakanlığı'na bağlı Psikososyal Destek (PSD) Ekipleri de 22 Ağustos'tan itibaren köydeki yetişkin ve çocuklara psikolojik destek sunmak için sahaya indi.

3 PSD personelinin gittiği köyde, özellikle çocukların Narin'in kaybolma süreci ve vefatının ardından yas sürecini sağlıklı atlatabilmeleri için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

NARİN'İN ARKADAŞLARI OKULUN İLK GÜNÜNE BURUK BAŞLADI

Her türlü afet ve acil durumlarda olaylardan etkilenen bölge halkına destek olmak için hızla bölgeye giden PSD ekipleri, Narin'in kaybının ardından gittiği Tavşantepe Köyü'nde de 7-13 yaş arası 10-15 kişiden oluşan 3 grup çocuk ile 3 aşamalı grup oturumu gerçekleştirdi.



Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."